Future-proofed Wonen

 

Future-proofed Wonen is een initiatief om lokale besturen, projectontwikkelaars, vastgoedmakelaars en andere bouwactoren bij elkaar te brengen omtrent enkele inspirerende visies en concrete woonontwikkelingen.

  • Lokale besturen dienen goed na te denken over waar en op welke manier nieuwe ontwikkelingen in de toekomst kunnen worden ingeplant in onze steden en gemeenten, en of de instrumenten waarover zij beschikken nog voldoende actueel zijn om tot kwalitatieve duurzame woonomgevingen te komen.
  • Projectontwikkelaars dienen hun projecten zo duurzaam mogelijk te realiseren, rekening houdend met de veranderende klimatologische omstandigheden en het adaptieve vermogen van de ontwikkeling. Aandacht moet er ook zijn voor de verwevenheid van functies: wonen, werken, handel, sport, cultuur en ontspanning in de onmiddellijke nabijheid als een deel van het antwoord op het prangende mobiliteitsvraagstuk. Maar nog belangrijker is het comfort en privacy van de bewoners te midden van een groene en aangename woonomgeving, met zachte verbindingen naar de kernen.
  • En de vastgoedmakelaars tenslotte zullen klanten moeten overtuigen van de kwaliteiten van een misschien wat compactere maar duurzame energievriendelijke woning, zonder of met een kleine tuin, maar te midden van een aangename groene omgeving waarin het heerlijk toeven is.

Het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen wil overtuigen en inspireren om mee in het verhaal van klimaatgezonde woonontwikkelingen te stappen. Onder het label ‘Future-proofed Wonen’  organiseren we op regelmatige basis lezingen, netwerkevents en exclusieve bezoeken naar duurzame woonontwikkelingen.


Agenda 2018

'Future-proofed Wonen' naar REALTY op 16 en 17 mei 2018 

- Filmvertoning 'Plannen voor plaats' Nic Balthazar op 1 maart 2018

 

Agenda 2017

Het startschot, studiedag New Zebra op 2 juni 2017

Exclusief bezoek naar Ieper en Veurne op 20 oktober 2017 

 

Heeft u suggesties voor een lezing, workshop of andere, stel het ons gerust voor!