Future-proofed Wonen

 

Het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen wil lokale besturen, projectontwikkelaars, vastgoedmakelaars overtuigen en inspireren om mee in het verhaal van klimaatgezonde woonontwikkelingen te stappen. Onder het label ‘Future-proofed Wonen’  organiseren we op regelmatige basis lezingen, netwerkevents en exclusieve bezoeken naar duurzame woonontwikkelingen.

  • Lokale besturen dienen goed na te denken over waar en op welke manier nieuwe ontwikkelingen in de toekomst kunnen worden ingepland in onze steden en gemeenten, en of de instrumenten waarover zij beschikken nog voldoende actueel zijn om tot een kwalitatieve duurzame woonomgevingen te komen.

  • Projectontwikkelaars dienen hun projecten zo duurzaam en klimaat robuust als mogelijk te realiseren. Aandacht moet er zijn voor de nabijheid van: wonen, werken, handel, sport, cultuur en ontspanning om zo een antwoord te kunnen bieden op het mobiliteitsvraagstuk. Zonder het comfort en privacy van de bewoners in gedrang te brengen.

  • De vastgoedmakelaars zullen tenslotte klanten moeten overtuigen van de kwaliteiten van een mogelijks compactere maar duurzame energievriendelijke woning, zonder of met een tuin, maar midden een aangename groene omgeving waarin het heerlijk vertoeven is.

 

Heeft u suggesties voor een lezing, workshop of andere, stel het ons gerust voor!