Oost-Vlaanderen renoveert!

Is jouw woning al klaar voor de toekomst? Comfortabel warm in de winter en lekker koel in de zomer, met duurzame verwarmingstechnieken, hernieuwbare energie en regenwaterrecuperatie?

Laat je nu onafhankelijk  adviseren én begeleiden om jouw woning duurzaam te renoveren. Duurzaam renoveren, dat betekent meer wooncomfort, lagere energiekosten in een aangename  woonomgeving.

Onder de noemer 'Oost-Vlaanderen renoveert!' moedigt het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen samen met de gemeentebesturen zoveel mogelijk gezinnen aan om binnen eenzelfde straat, wijk of gemeente hun woning klimaatgezond te renoveren.

Het Steunpunt en de gemeente werken daarvoor lokale renovatieprojecten uit. Particuliere woningeigenaars krijgen een gratis renovatieadvies aan huis en begeleiding door een erkend BENOvatiebegeleider bij de planning en uitvoering van hun renovatiewerken. De begeleider ontzorgt de particulier ook bij het aanvragen van premies waarvoor de werken in aanmerking komen.

Ook in jouw gemeente?

Ook in alle gemeenten in Zuid-Oost-Vlaanderen is vanaf februari 2022 gratis renovatiebegeleiding mogelijk na het renovatieadvies.

Van 2017 tot en met 2019 liepen al lokale renovatieprojecten in Stekene, Oudenaarde, Kruisem, Lochristi, Sint-Gillis-Waas, Kruibeke , Lokeren, Wachtebeke en Moerbeke. Dit i.s.m. energieconsulenten van de Gezinsbond, met projectsteun van het Vlaams Energie Agentschap. Lees de ervaringen van het pilootproject 'Ik renoveer dus ik BEN!' in Oudenaarde, Zingem en Kruishoutem.

 

Vlaanderen logo

Met de steun van de Vlaamse Overheid.