Future-Proofed Wonen studiedag 02/06/2017

vrijdag, juni 2, 2017 - 20:00

Op vrijdag 2 juni organiseerde het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen een studiedag voor lokale besturen en vastgoedactoren.

Dit event werd georganiseerd in het unieke kader van New Zebra te Gent, een bruisende plek waar je kan wonen, cultuur beleven en evenementen organiseren. Met de studiedag wou het Steunpunt vooral de beeldvorming omtrent woonbehoeften- en wensen actueel maken en geslaagde realisaties aan de hand van goede voorbeelden in de kijker plaatsen. De hoofdfocus lag op het samenbrengen van lokale besturen, projectontwikkelaars en vastgoedmakelaars en de knelpunten en/of opportuniteiten ontdekken bij de realisatie van duurzame, innovatieve woonontwikkelingen.

> een inspirerende dag met Leo Van Broeck, de Vlaamse Bouwmeester, Nicolas Bearelle, CEO Re-Vive - projectontwikkelaar en Thomas Rau, architect, inovator en auteur van het boek 'Material Matter', inspireren. 

> Future-proofed Wonen was een netwerkmoment waarbij lokale besturen en VZW's in ontmoeting kwamen met projectontwikkelaars, vastgoedmakelaars, studiebureaus, architecten en tal van andere professionals die werken rond duurzaamheid. 

> Tijdens de workshops kwamen er 5 nieuwe ontwikkelingen aan bod, waarbij de focus lag op de haalbaarheid van duurzame woonprojecten, het in kaart brengen van de knelpunten/belemmerende factoren die ‘duurzaamheid’ tegenhouden en hoe men dit kan oplossen via doelgerichte onderlinge samenwerkingen.

Met dank aan;

Sofie Rédelé, Re-Vive - Gent, De Nieuwe Dokken - Lees hier het verslag

Hein Lapauw, Stad Ieper - Ieper, De Vloei - (presentatie)

Jan Maenhout, Architect Atelier M - Ieper, De Vloei - Lees hier het verslag van De Vloei

Steven Rosseel, Re-Vive - Kapellen, Castellijm - Lees hier het verslag

Evelyn Wymeersch, Interwaas - Sint-Niklaas, Clementwijk - (presentatie)

Alexis De groote en Lien Vancoppenolle, Matexi - Sint-Niklaas, Clementwijk - (presentatie) - Lees hier het verslag van De Clementwijk

Bart Timmerman, Stad Gent - Gent, De Tondelier - (presentatie)

Jean-Marc Vandersmissen, Oryx Projects - Gent, De Tondelier - Lees hier het verslag van De Tondelier