Future-proofed Wonen exclusief op bezoek in Ieper en Veurne

vrijdag, oktober 20, 2017 - 09:00

Future-proofed Wonen? 

   

'Future people, future thinking & future creating’ en ‘dialoog en samenwerking zijn onontbeerlijk om het nieuwe wonen voor de toekomst te realiseren’ 

Dit traject richt zich tot beleidsmakers, architecten, projectontwikkelaars, vastgoedmakelaars en andere (steden)bouwkundige actoren die werken rond bouwen, wonen en duurzaamheid. Door voorbeeldprojecten in de kijker te plaatsen en stil te staan bij actuele thema’s willen we inspireren en motiveren.

Op vrijdag 20 oktober 2017 organiseerden we samen met Acasus (Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen, Provincie West-Vlaanderen) een exclusief bezoek naar 2 duurzame woonontwikkelingen.

In de voormiddag kregen de 70 deelnemers een warm ontvangst van Hein Lapauw, duurzaamheidsambtenaar stad Ieper en 'vader' van het ambitieuze project De Vloei. Daarna kreeg men een boeiende rondleiding op het terrein en een bezichtiging van de eerste laagenergiewoningen van Ons Onderdak en Bostoen. Na een heerlijk klimaatgezonde lunch en een leuke babbel verhuisde de groep naar Veurne waarbij men werd verwelkomt door de burgemeester, dhr. Peter Roose. Na een zeer enthousiaste uiteenzetting van de eerste realisaties van de gebiedsontwikkeling en de plannen voor het woonproject, volgde een indrukwekkende wandeling langs de waterbekkens van de site. Bovenop werd het ecologisch volkstuinpark 'Allonshof' in de kijker gezet en kon men de dag eindigen met een drankje en het uitzicht vanop het groendak van OC Het Suikerklontje. Ontdek hier het volledige programma.

Met grote dank aan Wannes Meersmans (Acasus), Hein lapauw (stad Ieper), Jan Maenhout (Atelier M), Alexander Janssens (Bostoen), Tim Fastré (Ons Onderdak), Bjorn Denecker (WVI), Matthieu Pacco (ION), Norbert Roothaert (Natuurpunt), Eric Cosyns (WVI), Jan Pattin (Tuinhier Veurne).

Presentaties:

1. Presentatie De Vloei (c) stad Ieper

2. Presentatie gebiedsontwikkeling Suikerfabriek-site (c) WVI 

3. Infobrochure woonproject Suikerpark (c) ION 

Natuurwandeling op de Suikerfabriek-site met Norbert Roothaert (Natuurpunt)