Praktijkgerichte opleidingen

VDAB is de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding. VDAB is er voor de werkende burgers (werkzoekende, werkende en werkgever) bij het vormgeven van hun loopbaan.

Het competentiecentrum bouwen en duurzaam bouwen van VDAB Hamme leidde de eerste werkzoekenden op tot isoleerder ruwbouw en dak. In deze praktijkgerichte opleiding leerden de cursisten hoe ze kunnen isoleren en luchtdicht bouwen terwijl ze rekening houden met de bouwknopen en technische vereisten van de materialen. Het competentiecentrum ontwikkelde ook modules isoleren en luchtdicht bouwen voor werknemers uit de bouwsector.

Op hun website vind je alle informatie over bewust duurzaam bouwen, de nieuwste technieken, het aanbod aan opleidingen, jobs én evenementen.

Voor wie?

  • Professionals uit de bouwsector
  • Cursisten en studenten in de bouwopleidingen
  • Particulieren

Opleidingen over:

  • isolatie, ventilatie, houtskeletbouw en luchtdicht bouwen
  • een mobiele opleiding circulaire bouwtechnieken
  • cursus 'bewust duurzaam bouwen'
 

Voor leerlingen en leerkrachten worden er ook opleidingen voorzien via het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) Oost-Vlaanderen. Dit centrum wil de samenwerking tussen het onderwijs, bedrijfsleven en andere arbeidsmarktactoren activeren en verstevigen.  RTC Oost-Vlaanderen neemt, op vraag van de Vlaamse Regering, initiatieven in de provincie Oost-Vlaanderen. Op lange termijn dient dit te resulteren in een optimale doorstroming van leerlingen, studenten en cursisten naar de arbeidsmarkt en te zorgen voor een opwaardering van het technisch- en beroepsonderwijs.

 

Houtskeletbouw is een snelle en schone bouwmethode, die grote architecturale vrijheid toelaat. Het gebruik van hout zorgt bovendien voor een lage energiefactuur en draagt in hoge mate bij tot de reductie van CO2 in de atmosfeer. De houstskeletbouwvereniging HSO2B heeft enkele brochures en een lastenboek uitgewerkt om de voordelen van houtskeletbouw in de verf te zetten.