reeks: klimaat en private projectontwikkeling

Inhoud: 

Lokale besturen hebben een belangrijke opdracht in de strijd tegen klimaatverandering. Dit betekent dat ze hun burgers en ecosystemen moeten beschermen tegen hitte, droogte en overstroming. Maar evenzeer dat ze de oorzaak van de klimaatverandering dienen aan te pakken en dus de uitstoot van CO2 drastisch naar beneden te halen. Deze doelstellingen stel je best ook voorop bij de bouw van nieuwe wijken, appartementen en de herbestemming van bestaand patrimonium. Dit impliceert dat je als lokaal bestuur in gesprek zal gaan met private ontwikkelaars.

Hoe kan je nieuwe, private ontwikkelingen klimaatgericht bijsturen op vlak van duurzame mobiliteit, omgevingsaanleg, warmte, energie en water? Hoe bereid je het gesprek voor met private partners die een vergunningsaanvraag willen indienen? En wat als de ontwikkelaar aangeeft dat jouw ambities te veel geld kosten?

Met steun van de provincie Vlaams Brabant ondersteunden de VRP en de BBL twee gemeenten in dit proces. We boden hen kennis over klimaatthema’s én de vastgoedmarkt. Met deze informatie in het achterhoofd gingen ze in dialoog met de ontwikkelaar.

In de nieuwe reeks ‘Klimaat en private projectontwikkeling’ delen de betrokken experten de belangrijkste inzichten uit het traject. Ze tonen welke mogelijkheden er zijn en beantwoorden vragen van de deelnemers. We sluiten de driedelige reeks af met de lancering van de gelijknamige brochure.

‘Klimaat en private projectontwikkeling’ komt tot stand dankzij de steun van de provincie Vlaams Brabant.

PRAKTISCH

De reeks gaat door op 25 februari, 4 maarten 11 maart.
Inschrijvingen openen binnenkort!

Begin datum: 
Donderdag 25-02-2021 om 10:00 u
Eind datum: 
Donderdag 11-03-2021 om 17:00 u
Prijs: 
€0