Méér zien?

'See2Do!’ tracht interesse op te wekken bij particulieren en gemeenten door energieverlies zichtbaar te maken via thermografische opnames, straat- en woningscans en luchtfoto’s. 

Als partner in See2Do! selecteerde het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen enkele straten in Aalst en Waarschoot met als doel de inwoners te overtuigen om te renoveren a.d.h.v. gevelscans en het 'laten zien' van de energieverliezen van hun woning. Dit project draagt de naam 'Meer zien?'

Start project: najaar 2017

Hoe gaan we te werk?

  1. Een onderzoeker van Provincie Oost-Vlaanderen gaat langs in de geselecteerde straten en maakt met een warmtebeeldcamera een foto van de gevels. Een goede foto nemen kan enkel op dagen waarop het voldoende koud is.

  2. De warmtebeelden worden individueel verwerkt en geëvalueerd door het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen.

  3. De bewoners krijgen hun resultaat persoonlijk en gratis per post aangeboden. Het doel is hiermee de bewoners te overtuigen zich in te schrijven voor een volledige woningscan. Lukt dit, dan is de missie van See2Do! geslaagd. We sturen ook een raam affiche mee om het project zichtbaar te maken in de straten. 

  4. Door zich in te schrijven, komt een adviseur langs om aan de hand van nieuwe warmtebeelden concrete renovatietips te geven. Dit advies aan huis wordt verwerkt in een verslag die de bewoners toegestuurd krijgen. 

  5. Voor alle bewoners die met deze renovatietips meer willen doen, is er een ontzorgingsaanbod. Hierbij krijgen ze gratis hulp bij het aanvragen en kiezen van offertes. De adviseurs begeleiden de bewoners doorheen hun volledige renovatie.