Steunpunt zoekt een coördinator!

dinsdag, maart 10, 2020 - 12:30

We zoeken een coördinator voor het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen!

Solliciteren kan t.e.m. 30/04/2020. Kom jij ons team versterken en coördineren?

Meer info en solliciteren: https://vacatures.oost-vlaanderen.be/

 

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen is één van de 4 cellen van dienst Klimaat, Milieu & Natuur. Het steunpunt telt zo'n 8-tal medewerkers, waaronder de coördinator. Het team rolt acties uit die aanzetten tot meer renovaties en meer duurzame renovaties, en werkt samen met particulieren en de 60 Oost-Vlaamse gemeentebesturen om meer duurzame manieren van wonen en bouwen tot stand te brengen. Deze acties zijn onder meer: 

  • het verstrekken van duurzaam bouw- en renovatieadvies
  • het adviseren van gemeentelijke bouwprojecten en nieuwe wijkontwikkelingen
  • het ondersteunen van gemeenten bij het opzetten van een duurzame vastgoedstrategie
  • het opzetten van lokale renovatieprojecten, waarbij ganse wijken worden aangezet tot renovaties
  • het opzetten van publiekscampagnes om duurzaam wonen en bouwen en energie te stimuleren bij gemeenten, burgers, intermediairen, bouwprofessionals, scholen, etc.
  • ...

Duurzaam wonen en bouwen vereist een geïntegreerde aanpak. Duurzaam wonen en bouwen houdt niet alleen rekening met energieprestaties maar ook met gezondheidsaspecten, kwaliteit van het gebouw, compactheid, veiligheid, toegankelijkheid, aanpasbaarheid en flexibiliteit in de tijd, circulariteit van de materialen, waterverbruik, het gebruik van duurzame en gezonde bouwmaterialen en installaties, het ruimtegebruik, de inrichting van de onbebouwde ruimte rondom de woning/gebouw, de omgeving, de ligging, de bereikbaarheid en de betaalbaarheid.