De Energiecentrale van Stad Gent is jarig, en jij krijgt de cadeaus!

donderdag, oktober 31, 2019 - 13:30

energiecentrale Gent rad van fortuin

De Energiecentrale, Gents Adviespunt voor Energiezuinig wonen en renoveren, bestaat vijf jaar en kan indrukwekkende cijfers voorleggen. In vijf jaar hebben meer dan 10.000 Gentenaars advies aan huis gekregen, 2.000 renovaties werden begeleid. Samen werd meer dan 5 miljoen euro bespaard op de Gentse energiefacturen.

Om hun vijfde verjaardag te vieren wil de Energiecentrale nog meer Gentenaars helpen om hun huizen energiezuinig te maken. Van 18 oktober tot 18 november staat op de website van de Energiecentrale een digitaal "rad van fortuin". Elke Gentenaar die aan het rad draait, maakt kans op een prijs die past bij hun renovatie. Er is voor meer dan 40.000 euro aan prijzen te winnen.

Dankzij de partners uit de bouwsector zijn er prijzen voor heel wat energiezuinige ingrepen. Zo maken deelnemers kans op maar liefst 100 m² aan dakisolatie, een verwarmingsketel met slimme thermostaat of een ventilatietoestel. Er zijn flinke kortingen op de aankoop van een  warmtepomp, de installatie van zonnepanelen, gevel- of vloerisolatie of het vervangen van ramen. Andere winnaars kunnen hun huis slimmer maken door automatische bediening van dakramen, een pakket voor energiemonitoring of een slimme pomp voor hun regenwaterput.

Doe mee en win op www.energiecentrale.gent