Word energieke school

Bespaar sneller dan je denkt!

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert dit jaar voor de 6de keer de campagne 'Word energieke school!'. De pijlen worden gericht op alle Oost-Vlaamse scholen van het basis- en secundair onderwijs.

Met deze campagne krijgen Oost-Vlaamse scholen de kans om hoge energiefacturen een halt toe te roepen en om bewuster te worden van het energieverbruik.

Wat is het?

Maak méér school met minder energie! Om daarbij te helpen organiseert de provincie Oost-Vlaanderen voor de zesde keer, in samenwerking met de Energiesnoeiers en MOS, een energiebesparingscampagne gericht naar Oost-Vlaamse scholen, basis en secundair.

Verstandig omspringen met energie is een grote stap in de strijd tegen het verhoogde broei­kaseffect en de verandering van het klimaat. De strijd tegen de opwarming van de aarde is bovendien het leukst en het efficiëntst als we die samen voeren! Ook als school hoef je niet machteloos toe te kijken. Met een kleine gedragsverandering en een pakket eenvoudige maatregelen zoals het plaatsen van tochtstrips, buisisolatie e.d. kan je zelf CO2 besparen en tegelijkertijd die stijgende energiefactuur een halt toeroepen!

De verdere voordelen voor jouw school:

  • gratis meterkaarten, stickers en deurhangers om leerlingen en leerkrachten bewuster te laten omgaan met energie
  • energiesnoeiers plaatsen in jouw school gratis een heleboel energiebesparende maatregelen (ter waarde van maximum 600 euro)
  • na uitvoering ontvangt elke school ook een 'Wij zijn een Energieke School' oorkonde
  • je kan ook een bezoek van de MOS-begeleider vragen voor begeleiding en ondersteuning bij jouw milieuzorgwerking.

en voor de provincie:

  • Je school werkt structureel mee aan de ambitie van onze provincie om een klimaatneutrale provincie te worden tegen 2050.

Het stappenplan

  • Inschrijven kan tot 31 oktober 2017. Het maximum aantal inschrijvingen is 50. Is jouw school bij één van de 50 eerste inschrijvingen? Dan word je hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht. Is jouw school er deze keer niet bij, dan plaatsen wij jouw school op de reservelijst. Je wordt gecontacteerd van zodra er een plaatsje vrijkomt.
  • Je wordt gecontacteerd door het Energiesnoeiersbedrijf in jouw buurt. Zij doen een rondgang in het gebouw en stellen een lijst op van energiebesparende maatregelen die mogelijk zijn. Jij beslist welke maatregelen je wilt laten uitvoeren in je school en spreekt met de Energiesnoeier een datum af voor de uitvoering.
  • Nadat de maatregelen uitgevoerd zijn, stuurt de Energiesnoeier de factuur naar de provincie. Jouw school betaalt dus niets, tenzij je meer dan 600 euro wilt investeren.