Groepsaankoop Zonnepanelen

Webbanner particulier GA PV

Meer dan 10 000 Oost-Vlamingen schreven zich in voor de eerste groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Door zonnepanelen te plaatsen bespaar je op je energiekosten en draag je je steentje bij aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen.

Op 24 mei vond de veiling plaats. Verschillende gekwalificeerde leveranciers hebben hun beste bod uitgebracht. Dankzij het grote aantal deelnemers aan de groepsaankoop werd een prijs geboden die gemiddeld 23,6% onder de gangbare prijzen op de markt ligt. Een standaard systeem van iets meer dan 4 kWp kost zo 4 770 EUR. Op deze pagina kan je een uitgebebreide omschrijving van het aanbod terugvinden.

De winnende leveranciers zijn IZEN uit Lille, KTI-WTI uit Zandhoven en Gutami Solar Projects uit Beringen. Zij streven allen naar maximale samenwerking met installateurs uit Oost-Vlaanderen.

De Provincie Oost-Vlaanderen en haar partner iChoosr hopen met het interessante aanbod een groot aantal mensen te overtuigen om een zonnepanelensysteem te installeren.

Hoe gaat het verder?

Wie zich de afgelopen maanden heeft ingeschreven voor de groepsaankoop, ontvangt een persoonlijk voorstel. Hierin staat een aanbod op maat, berekend op basis van de informatie die je bij de inschrijving doorgaf. Ook de garanties staan er uitgebreid in beschreven. Heb je nog vragen, dan kan terecht bij de organisatoren en de leveranciers op een informatieavond in hun buurt. Deelnemers hebben tot en met 8 juli de tijd om te beslissen of ze hun persoonlijk voorstel accepteren. Na acceptatie worden de gegevens doorgestuurd naar de winnende leverancier. Na een inspectie van het dak, zal jouw zonnepanelensysteem geïnstalleerd worden. We streven ernaar om alle installaties af te ronden voor 1 februari 2017.

Kwaliteitsgarantie

De groepsaankoop wordt georganiseerd in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. In Antwerpen en Oost-Vlaanderen zijn de groepsaankopen provinciale initiatieven, ondersteund door de lokale besturen. In West-Vlaanderen worden de groepsaankopen getrokken door EOS, het autonoom gemeentebedrijf van de stad Oostende, en heeft het provinciebestuur zich hierbij aangesloten.

Er werd door deze partijen een kwaliteitsgarantie opgesteld. Met deze verklaring worden de gehanteerde kwaliteitsstandaarden bij het organiseren van groepsaankopen van zonnepanelen expliciet gemaakt.

Meer info

Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen, bel naar het gratis nummer 0800 26 803 (werkdagen van 9 tot 17uur) of e-mail naar zonnepanelen@oost-vlaanderen.be.