Groepsaankoop groene stroom

De vraag van particulieren naar een goed of dienst bundelen en als één naar de markt trekken om een gunstige prijs te bedingen.  Dàt is de kerngedachte van een groepsaankoop.

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde voor de vierde keer een groepsaankoop groene stroom en aardgas. 

Meer dan 27 500 deelnemers schreven zich vrijblijvend in voor de campagne. Uiteindelijk besliste 52% (ruim 14.000 deelnemers) om op het aanbod van de winnende energieleveranciers in te gaan. Mee door de groepsaankoop is er een jaar lang 61.507.350 kWh groene stroom verzekerd. Goed voor het milieu, maar ook voor het budget. Alle deelnemers samen bespaarden meer dan 3.397.775 miljoen EUR.

Gemiddelde besparing gezinnen: 234 EUR
Tijdens de veiling op 22 januari 2015 bood Lampiris de laagste prijs voor eenjarige contracten voor de combinatie gas en elektriciteit. Electrabel bood de laagste prijzen voor groene elektriciteit. Alle deelnemers kregen een persoonlijk overzicht van hun besparing. 14.028 gezinnen sloten een nieuw contract af en bespaarden gemiddeld 234 EUR. Voor sommige deelnemers bedroeg de besparing zelfs 500 EUR of meer.

Gemiddelde besparing bedrijven: 332 EUR
Voor de eenjarige combinatiecontracten voor gas en elektriciteit bood OCTA + de laagste prijs. Voor groene elektriciteit was het Electrabel die de categorie won bij bedrijven en zelfstandigen. In totaal accepteerden 351 van de 872 ingeschreven bedrijven het nieuwe energiecontract. De gemiddelde besparing van een bedrijf bedroeg 332 EUR.

Heb je de groepsaankoop gemist?  Laat dan jouw gegevens achter en we houden je op de hoogte van een volgende groepsaankoop.

Lees alles over het verloop van de groepsaankoop.