Groepsaankoop groene stroom

De vraag van particulieren naar een goed of dienst bundelen en samen naar de markt trekken om een gunstige prijs te bedingen.  Dàt is de kerngedachte van een groepsaankoop.

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde dit jaar voor de vijfde keer een groepsaankoop groene stroom en aardgas.

De veiling ging door op 2 februari.  Meer dan 58.000 Oost-Vlaamse geïnteresseerden schreven zich vrijblijvend in! Door samen te werken met de Provincie West-Vlaanderen brachten we meer dan 120.000 deelnemers samen. Dat gaf ons een sterke uitgangspositie. Hieronder vind je al een algemeen beeld van de veilingsresultaten:

  • Voor de combinatie elektriciteit en gas bood Elegant de gezinnen de laagste prijs, met een gemiddelde besparing van 310 Euro (*).
  • Voor elektriciteit alleen kunnen de gezinnen gemiddeld 139 Euro (*) besparen bij Eneco.
  • Bij de veiling voor bedrijven bood Eneco een besparing van gemiddeld 430 Euro (*) voor de combinatie van elektriciteit en gas en 240 Euro (*) voor alleen elektriciteit. Voor beide provincies samen schreven 4.500 bedrijven, zelfstandigen en verenigingen zich in.

(*) De besparing is berekend ten opzichte van een gewogen gemiddelde energieprijs die de vijf grotere energieleveranciers (Electrabel, Eni, Essent, Lampiris, Luminus) momenteel vragen voor gelijkwaardige energie. Kosten voor netwerken, distributie en belastingen zijn hier niet in meegewogen, omdat deze voor alle energiecontracten bij alle leveranciers gelijk zijn en niet door een leverancier kunnen worden beïnvloed.

 

Wil je graag een persoonlijk aanbod op maat van jouw verbruik? Dat kan! Inschrijven doe je nog steeds via www.samengaanwegroener.be of via de knop hieronder.

Je beslist daarna pas of je het aanbod aantrekkelijk genoeg vindt. Ga je in op het voorstel? Dan brengt de Provincie Oost-Vlaanderen de overstap in orde. Het aanbod accepteren kan dan tot 31 maart 2016.

knop naar inschrijfpagina