Teach the teacher! Slim bouwen 2016!

Uniek aanbod voor leerkrachten hout, bouw en technieken & leerkrachten van centra voor volwassenonderwijs en deeltijds onderwijs. 
Hot topics: luchtdichtheid, houtskeletbouw, bouwrichtlijnen voor de toekomst
Zie je als leerkracht nog de bomen door het bos in de snel evoluerende bouwwereld? Wil je je leerlingen ondersteunen met de meest actuele informatie? De opleiding Slim Bouwen 2016 combineert de noodzakelijke theoretische bagage met workshops en praktijkvoorbeelden. Zo ben je als leerkracht gewapend om jouw leerlingen optimaal voor te bereiden op slim bouwen op de werkvloer.

Inhoud:
Dag 1. We dompelen je onder in een essentieel aspect van duurzaam bouwen: luchtdichtheid. Wetenschappelijke basis zijn de Technische voorlichting TV255 'Luchtdichtheid' en het onderzoeksproject 'Luchtdicht bouwen van A tot Z'  (LBAZ)  van WTCB.
Dag 2. Duurzame technologische innovatie en meer wooncomfort in houtbouw vormen de leidraad. We presenteren nieuwe inzichten uit het nieuwe handboek ‘Houtsekeletbouw’ van fvb Constructiv en een aantal resultaten van het project DO-IT hout (TCHN - WTCB). 
Dag 3. Onze gebouwen worden steeds energiezuiniger en de impact van gebruikte materialen wordt steeds groter. Reden genoeg om ons te verdiepen in materiaalkeuze en innovatieve methodes om bouwcomponenten te hergebruiken. Duurzaamheidsmeters kunnnen daarbij helpen.
Theoretische begeleiding: Odisee Aalst technologiecampus, WTCB, UGent, Wood, fvb en OVAM
Praktijkvoorbeelden: Houthandel Verdonck, Wienerberger, Sogent. 
Praktijklessen: VDAB.
Doelgroep: leerkrachten van de studiegebieden hout, bouw en technieken uit het secundair onderwijs 3e graad en 7e jaarsopleidingen (zowel technisch, beroeps- als buitengewoon onderwijs); leerkrachten van centra voor volwassenonderwijs en deeltijds onderwijs.