Bouwadvies en premies

Wie duurzaam bouwt, wint altijd. Maar vaak weten mensen niet hoe eraan te beginnen. Heb je vragen over isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie of keuze van materialen? Met bouwadviesgeraak je op de juiste weg. 

 

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen wil advies toegankelijk maken voor alle Oost-Vlamingen:

    • bouwadvies voor nieuwbouw
    • renovatieadvies voor bestaande woningen

In 53 van de 65 gemeenten kunnen inwoners nu volledig gratis bouwadvies krijgen. Dit is mogelijk dankzij de samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen en de betrokken gemeenten. 

Energienormen voor nieuwbouw worden aangescherpt! De Vlaamse Overheid heeft met de energieprestatiewetgeving (EPB) het verstrengingspad vastgelegd.

2016 – E50
2018 – E40
2020 – E35
2021 – E30

Voor bestaande gebouwen liggen de prioritaire acties vast in het energierenovatieprogramma 2020 van de Vlaamse Overheid
De programmapunten tegen 2020 zijn:
           1.   alle daken geïsoleerd te krijgen
           2.   alle enkel glas te vervangen door isolerend glas
           3.   verouderde verwarmingsketels uit woningen te bannen

Energiepremies 2017

Heb je bouw of verbouwingsplannen in 2017? Vraag dan hier de gratis brochure van het Vlaams Energieagentschap op met de premies voor dit jaar. De brochure omvat een overzicht van premies en de leningen die in 2017 gelden als u energiebesparende maatregelen uitvoert: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, isolerende beglazing, zonneboiler, warmtepomp, totaalrenovatiebonus, collectieve renovatieprojecten, ... .