Thematour energiezuining verbouwen in Landen

Inhoud: 

Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Op zaterdag 30 maart 2019 organiseert Dialoog een fietstocht langs een gerenoveerde vakwerkhoeve en een duurzame hernieuwbouw in Landen.

  • De eerste woning is een uitzonderlijke lemen vakwerkhoeve uit het einde van de zestiende eeuw. Sinds 1976 is het een beschermd monument en maakt het ook deel uit van een beschermd cultuurhistorisch landschap. Maar in 2008 is de hoeve door verwaarlozing ingestort. Uiteindelijk heeft de stad Landen de hoeve gekocht en recent opnieuw opgebouwd
  • De andere woning werd volledig gesloopt en vervangen door een houtskelet passiefwoning. Het creatieve gebruik van volumes en ramen creëert een sterk ruimtegevoel op een beperkte grondoppervlakte. En de warme en natuurlijke materialen maken er een gezellige plek van om te leven. De eigenaar heeft de woning zelf gebouwd en zal je zelfs over het kleinste details van deze bouw met veel enthousiasme vertellen.

De focus van deze projecten ligt op duurzaam ruimtegebruik maar ze zijn ook energiezuinig en gebouwd met duurzame materialen en waterzuinig. De architect en/of de bouwheer geeft ter plaatse uitleg over de gemaakte keuzes.

Praktisch

Afspraak om 9.30 u aan de hoofdingang van het station van Landen.

Vermoedelijke duur: van 9.30 tot 13.00 u.

Verplaatsingen tussen de adressen gebeuren met de fiets. De fietstocht van het station naar de gerenoveerde huizen duurt ongeveer 10 minuten. Eigen fiets te voorzien.

Kostprijs: de tour is gratis, inschrijven is verplicht en kan via www.dialoog.be.

Datum: 
Zaterdag 30-03-2019 van 09:30 u tot 13:00 u
Prijs: 
€0