Officiële lancering van de tool voor het optimaliseren van de milieu-impact van materialen in gebouwen

Inhoud: 

Officiële lancering van de tool voor het optimaliseren van de milieu-impact van materialen in gebouwen
22 februari 2018 op Batibouw

Op batibouw zullen de drie gewesten samen  hun tool voor het optimaliseren van de milieu-impact van materialen in gebouwen (tot nu toe MMG genaamd) officieel lanceren.

Na een korte presentatie van de ambities en doelstellingen van het project door Joël Solé (hoofd van de afdeling Energie, Lucht, Klimaat en Duurzame Gebouwen bij Leefmilieu Brussel) onthullen we de nieuwe naam van de tool.

Daarna modereert Marlène de Wouters  twee rondetafels onder voorzitterschap van de ministers Pierre-Yves Jeholet (Waals minister van economie, innovatie en de digitale sector) en Joke Schauvliege (Vlaams minister van omgeving, natuur en landbouw).

 
Het event wordt om 16 uur afgerond met een drink.
 
Voor de eerste inschrijvers zijn er toegangskaarten voor Batibouw beschikbaar.
 
Inschrijven kan u hier, tot en met 19 februari 2018.
 

Deze lancering volgt na vijf jaar onderzoek en ontwikkeling in samenwerking met universiteiten en onderzoeksinstellingen. In de tool kiest de gebruiker de materialen  van de verschillende elementen van zijn project. De tool brengt vervolgens de milieu-impact van het gebouw in kaart via een reeks indicatoren (impact op de klimaatopwarming, op de ozonlaag, ...). Door de indicatoren te monetariseren, berekent de tool één globale score zodat de gebruiker de milieu-impact van bouwelementen en van gebouwen gemakkelijk onderling kan vergelijken.

De tool heeft dus als doel:

  • om innovatie te stimuleren zodat projecten gemodelleerd worden die de milieu-uitdagingen van morgen aankunnen,
  • om de milieu-impact van constructie-elementen en van gebouwen te beperken op basis van een neutrale en wetenschappelijke methode die aangepast is aan de specifieke eigenschappen van de Belgische bouwsector,
  • om innovatie aan te moedigen inzake ecodesign van bouwmaterialen en bouwsystemen.

 

Meer informatie over deze tool vindt u hier:

We kijken er alvast naar uit om u de uitdagingen van deze mooie tool voor te stellen!

Datum: 
Donderdag 22-02-2018 van 15:00 u tot 17:00 u
Prijs: 
€0