Infomoment Postgraduaat 'Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen'

E-mail: 
info@vibe.be
Logo: 
Inhoud: 

Bouwen met natuurlijke en gezonde bouwmaterialen is aan een serieuze opmars bezig. Daarom organiseert VIBE samen met Odisee Hogeschool de postgraduaatopleiding ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’. 

Onze klassieke bouwmethodes zijn nefast voor het milieu en het klimaat. De bouwsector staat wereldwijd garant voor één derde van de afvalproductie en benut 50 procent van de ontgonnen grondstoffen. De postgraduaatopleiding ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’ biedt je de theoretische en praktische handvaten om toekomstgericht te bouwen. De thema’s die aan bod komen, zijn gevarieerd: klimaatadaptatie, ruimtelijke ordening, leefbare woon- en leefkernen, innovatieve bouwmethodes en -materialen, gezonde en milieuverantwoorde bouwmaterialen…

Na deze opleiding heb je zeker voldoende kennis in de vingers om een duurzame woonomgeving te creëren. Maak samen met meer dan 100 afgestudeerden deel uit van een innovatief transitienetwerk in Vlaanderen. Gedurende één academiejaar ontwikkel je een brede visie op het ontwerp, de uitvoeringsdetails en de meet- en beheersystemen van duurzame gebouwen.

De opleiding richt zich tot architecten, ontwerpers, studiebureaus, aannemers, bestekschrijvers, bouwheren, ontwikkelaars, overheidsmedewerkers, medewerkers van intercommunales en nutsbedrijven, landmeters, makelaars, financieel deskundigen en onderzoekers in alle sectoren van de bouwwereld en de ruimtelijke ordening.

Wil je meer te weten komen over deze opleiding? Kom dan zeker naar het infomoment op dinsdag 17 september in de Technologiecampus Gent (Gebroeders de Smetstraat 1, 9000 Gent). Je kan er kennismaken met de opleidingsonderdelen en oud-studenten die getuigen over deze innovatieve cursus.

Datum: 
Dinsdag 17-09-2019 van 19:00 u tot 21:30 u
Prijs: 
€0